otthon Magyarországon - Reisverslag uit Eger, Hongarije van Annemieke Zorgdrager - WaarBenJij.nu otthon Magyarországon - Reisverslag uit Eger, Hongarije van Annemieke Zorgdrager - WaarBenJij.nu

otthon Magyarországon

Door: annemiekezorgdrager

Blijf op de hoogte en volg Annemieke

08 Februari 2011 | Hongarije, Eger

Morgen ben ik alweer twee weken in Hongarije! Dat gaat snel! Maar gelukkig blijf ik hier nog wel een paar maanden :) Het afgelopen weekend ben ik de stad uitgegaan. Jeroen, Luuk, Freek, Robert en ik waren uitgenodigt bij Gergoe, een Hongaarse jongen. Na anderhalf uur in de bus (genieten van het Hongaarse platteland wat volgens Jeroen en Luuk hetzelfde is als dat van Groningen) kwamen we aan in Tiszafúred. Hier werden we zeer hartelijk ontvangen door de meoder, grootouders en zusje van Gergoe. We moesten meteen aan tafel en we aten huisgemaakte Hongaarse Goulash met "welcomepancake". Superlekker maar ontzettend veel, en omdat we deze ontzettend lieve mensen niet wilden beledingen aten we zoveel we konden. Hierna maakten we een lange wandeling naar de rivier de Tisza en weer terug. Waarna er weer een enorme maaltijd op tafel stond! Deze keer sheep stew (van een spciaal voor onz geslacht schaap (!)) met aardappelen wat opnieuw veel te veel was. En als toetje een zelfgestookte Balinka (Bah!). Die avond gingen we op stap met Gergoe en zijn zusje. Het voelde net alsof we weer 16 waren. Met de bus naar de stad, waarbij natuurlijk stiekem bier gedronken moest worden. We gingen naar Sorozo, een leuke stadje met een heeeele goed club genaamd Jamklub. om vervolgens om vier uur opgehaald te worden door mams :P ontzettend lief en grappig! Ik kwam er dus wel achter dat deze mensen ontzettend gastvrij zijn! Zo werd Gergoe zijn zusje ook naar Opa en Oma gestuurd zodat ik in haar bed kon slapen! Op Zondag hebben we nog in een visreastaurant gegeten waar vis geserveerd werd die uit de rivier de Tisza gevist werd en gingen we met de bus naar huis. Maar natuurlijk niet voordat we allemaal een tas met versgebakken brood, bier en worst meekregen van mama-gergoe. Toch vond ik het ook wel lekker om weer naar huis te gaan, na zo`n heel weekend met jongens begon ik het onderwerp "zeesterren" wel een beetje saai te vinden. Tijd om weereens iets met meisjes te doen dus! Dus ben ik nog wat met Joanna op pad geweest. We hebben bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel bezocht, vanwaar je geweldige uitzichten hebt op de stad en Joanna heeft een auto en wil erg graag paardrijden. Daarom hebben we twee paardenstallen in de buurt bezocht en hebben we wandelingen gemaakt in de buurt. Binnenkort ga ik me dus voor het eerst in 10 jaar weer eens op een paard wagen! naja misschien dan :P Met school is het trouwens grotendeels wel goed gekomen. Zoals jullie in mijn vorige reisverslag hebben kunnen lezen zijn de mensen van de International offices enorme flapdrollen (zowel in NL als hier). Maar ik heb de problemen tot nu toe kunnen oplossen en andere vakken kunnen kiezen. Ach ja, daar leer je ook weer van! Ik heb mijn eerste colleges ( Geschiedenis van India en Geschiedenis van Duitsland (v.a. 19de eeuw)) ook al gevolgt en tot nu toe is het hartstikke leuk! De rest van de week zal ik van mijn andere colleges mijn eerst lessen krijgen dus ik ben erg beniewd! Nu ga ik lekker even uitrusten want vanavond is er natuurlijk weer een kleine kitchen party (bier & Citronovka (Poolse wodka met citroen en honing huisgemaakt door Joanna!) drinken in onze gemeenschappelijke keuken) en moet er maar weereens een club in Eger bezocht worden (dinsdag= Broadway Club). Maar niet te laat maken want morgen natuurlijk weer colleges en andere leuke dingen doen met mijn nieuwe buitenlandse vrienden (aerobics, paardrijden, colleges, thermal spa etc etc!!). I`m home in Hungary!

• 08 Februari 2011 - 17:21

Elise:

Hi Annemieke,

wat een avonturen allemaal daar:)
    Ik moest lachen om wat je zei over de mensen van het international office!!!
    Wij (ik en mijn studiegenoot) zijn het helemaal met je eens!!!!
    Succes & veel plezier daar nog!

Elise

• 08 Februari 2011 - 18:47

Kathy:

Hoihoi,

Wat een avonturen allemaal! Ik hoop dat alle hongaren zo lief zijn als Gergoe's ouders, dan heb jij daar een prima tijd.
    Hier alles goed.
    Groetjes en kus!!!!!!!!!!!!!!!
    mama

• 08 Februari 2011 - 22:04

Josine:

hee miekje!
    wat een tof verslag weer! fijn dat alles weer met school goed gekomen is..
    ik stuur je snel eens een mailtje, want net als vroeger ipv brieven mailen! jippie hihi
    veel plezier vanavond
    xxx

• 09 Februari 2011 - 20:41

Marjan:

hee annemieke!

wat fijn dat je het tof hebt! enjoy!

x

• 10 Februari 2011 - 07:35

Frank:

Klinkt allemaal wel heel erg goed!! have fun daar!

• 10 Februari 2011 - 10:35

Merel:

Haa!!! Die speel toestellen hebben wij nog mee gespeeld toen ze nog uit mekaar lagen en her en der verspreid over het kasteel.. Ze hebben de boel blijkbaar opgeknapt, ziet er een stuk leuker uit dan toen wij er waren!

• 13 Februari 2011 - 19:22

Oma Mieke,:

Lieve Annemieke,
    Fijn om weer wat van je te zien, we leven met je mee. Heb je daar ook (net als in polen) zelfgemaakte whisky? Ben ik een keer helemaal hoteldebotel van geweest, maar lekker!!!! Pas wel op met al die vreemde drankjes, kun je best beroerd van worden. Hier spreekt iemand met ervaring moet je maar denken. Kus opa en oma.

• 16 Februari 2011 - 12:33

Karen:

Hee Annemieke,

Leuk om je verhalen te lezen! Klinkt alsof je het goed naar je zin hebt! :) Veel plezier nog en laat je de zelfgestookte drank maar goed smaken ;) xx

• 20 Februari 2011 - 13:57

Nynke:

Eindelijk lukt het om een paar foto's te bekijken... Eger is een erg mooie stad volgens mij!! Gaaf hoor, dat je daar een paar maanden mag wonen. Geniet ervan!