iskolai problémák és szabadid - Reisverslag uit Eger, Hongarije van Annemieke Zorgdrager - WaarBenJij.nu iskolai problémák és szabadid - Reisverslag uit Eger, Hongarije van Annemieke Zorgdrager - WaarBenJij.nu

iskolai problémák és szabadid

Door: annemiekezorgdrager

Blijf op de hoogte en volg Annemieke

04 Februari 2011 | Hongarije, Eger

De eerste week ik voorbij. Mijn medeErasmusstudenten en ik zijn vooral veel uitgegaan de laatste week. Bijvoorbeeld naar Residentclub een club in de oude gangen en kelders van een enorme ouder basiliek (kerk). En naar Broadwayclub, Alfabar, Biboros, La Isla, Negro en Boradwaybar. Natuurlijk hartstikke gezellig en goed voor de onderlinge sociale contacten! Maar ik kreeg ook wel zin om weereens iets te gaan "doen". Iets nuttigs, iets voor school ofzo. Na wat heen en weer gemail en wat frustratie ben ik er achter gekomen dat van de colleges die ik had gekozen er slechts één (!) daadwerkelijk beschikbaar is. Ik voelde me dus behoorlijk genaaid! Een beetje adverteren met allerlei leuke vakken die er vervolgens helemaal niet zijn! En dat hadden ze me ook wel eerder kunnen vertellen gezien ik mijn application maanden geleden al heb opgestuurd. Maargoed oke er is nu niets meer aan te doen. Daarom ben ik druk op zoek naar andere courses die ik kan doen en gelukkig heb ik er al een paar gevonden. Nu ben ik wel heer erg benieuwd wat mijn docenten In Leeuwarden ervan zullen zeggen omdat we samen wel een tijdje bezig zijn geweest met het uitzoeken van de vakken. Dankzij mijn docenten kon ik bijvoorbeel alsnog een verdiepende minor doen dat weer voordelen zou kunnen bieden wanneer ik een master wil halen, en het is nog maar de vraag ofdat nu nog kan dankzij dat Hongaarse flapdrol international offcice. Maar het is nu weer weekend dus we zien volgende week wel weer verder! na al dat uitgaan is mijn imuunsysteem heeft mijn immuunsysteem een flinke klap gehad denk ik want ik ben al twee dagen vreselijk verkouden :( daarom hebben Aga en ik gisteren lekker films gekeken op onze kamers :) Lekker thuus! De afgelopen week zijn er weer allemaal nieuwe mensen gearriveerd in het hostel bijvoorbeeld de Belgische muziekstudentes Daphne en Naomi, en de Spaanse (Grand Canaria!) Christian en Darcil, erg gezellig natuurlijk!Nu nog wachten op mijn Turkse flatmates de komende week. Dit weekend ga ik de stad uit naar Gergoe. Zijn familie woont ongeveer 20 kilometer vanaf Eger. Hier gaan we huisgemaakte Goulash en huisgestookte (!) Balinka proeven! Zeer beniewd!! Zie hieronder voor de foto`s van de afgelopen week:

• 04 Februari 2011 - 20:56

Remke:

Hi Annemieke!! Wat gaaf om via je verhalen te beleven wat jij beleeft;)
    Cool ook dat je met zoveel andere internationale studenten zit, klinkt super gezellig en iedereen lijkt zo aardig!
    Wat slecht dat de courses die je wou volgen opeens niet beschikbaar zijn, echt achterlijk! Tis niet dat je naar school gaat en je college uitvalt, je zit in HONGARIJE hello speciaal daarvoor. Nou maar hopen dat je er nog wat goeds van kan maken wat schoolwerk betreft, succes daarmee!
    En verder lekker genieten ;)
    Liefsss je ex-roomie haha

• 05 Februari 2011 - 01:04

Annemieke:

Heey remmie!
    Hoe is het met jou?? Wat leuk om weereens van je te horen! Ja die schoolshit klinkt nogal als een drama, maar het komt wel goed hoor :P Gelukkig is het hier inderdaad supergezellig met al die lieve Erasmus studenten :) tot snel!
    XXX Je ex-roomie ;)

• 05 Februari 2011 - 10:50

Nynke :

Hey Annemieke! Fijn om te horen dat je goed aangekomen bent en meteen al leuke mensen hebt leren kennen. Voor last minute wijzigingen in plannen hoef je niet naar Afrika begrijp ik... in Hongarije kunnen ze er ook wat van dus! Mijn advies: rustig doorademen, schouders ophalen en afwachten wat plan B wordt. Linksom of rechtsom is er altijd wel een oplossing... ;) Geniet van je tijd daar en ik ben benieuwd naar je volgende reisverslag! Enjoy! Groetjes, Nynke